Met dank aan

Met dank aan

logo DeelgemeenteNoord                logo PrinsBernard                 logo KSH Ned2           elize mathilde  TOS-kralingen crooswijk-roodLogo Havensteder           WSR LOGO FC          solidarodam

Odyssee Editie 2013 in Rotterdam Noord (festival)

In de herfstvakantie van 2013 vond Echte Helden – Odyssee Editie plaats in het Klooster in Rotterdam Noord.  Het was een hele leuke, energieke en creatieve week vol dans, muziek, theater, decor en kostuums voor kinderen tussen  6 en 12 jaar.

De eerste editie van Echte Helden stond in het teken van De Odyssee, het verhaal van de held Odysseus, de man van de 1000 listen. Hij vaart naar Troje om te vechten, verzint de list met het houten paard en doet er 10 jaar over om weer thuis te komen. Onderweg beleeft hij met zijn bemanning een aantal spannende avonturen waar hij een ontmoeting heeft met een Cycloop (een reus met 1 oog), waar hij schipbreuk leidt door Poseidon, de god van de zee, en waar hij betovert raakt door de mooie klanken van de Sirenen.

Het programma

 

maandag 21 oktober 2013
6 t/m 8 jaar   10:30 - 15:30               dans en Djembé
9 t/m 12 jaar   10:30 - 15:30    djembé en dans
       
dinsdag 22 oktober 2013
6 t/m 8 jaar  10:30 - 15:30    slagwerk en decor

9 t/m 12 jaar

 10:30 - 15:30    decor en slagwerk
        
woensdag 23 oktober 2013
Voor iedereen dus ook ouders  14:00 - 15:30    Scapino Ballet Rotterdam met dans danser danst
       
donerdag 24 oktober 2013      
6 t/m 8 jaar  10:30 - 15:30    kostuums en theater
9 t/m 12 jaar  10:30 - 15:30    theater en kostuums
 
vrijdag 25 oktober 2013  
6 t/m 8 jaar  10:30 - 14:00    djembé
6 t/m 8 jaar  10:30 - 14:00    slagwerk
9 t/m 12 jaar   10:30 - 14:00    theater
9 t/m 12 jaar   10:30 - 14:00    breakdance
Alle deelnemers  14:00 - 14:30  

 Premiére van de Echte Helden voorstelling
 ouders, familie, vrienden en buren kom kijken!

 

Foto's

 

De vakdocenten

Hans de Vries (MC Noord) is djembéleraar. Hij drumt al vanaf zijn veertiende en is sindsdien nooit meer opgehouden. De liefde voor de Afrikaanse muziek groeide gestaag en kreeg een onomkeerbare impuls toen hij in 1998 voor het eerst in Senegal kwam. Vele malen kwam hij terug in West-Afrika en volgde talloze lessen bij onder andere: Siaka Deni, Souleyman Camara, Drissa Kone en Babara Bangoura; te veel leraren om op te noemen. Hans geeft al jaren djembéles in kunstcentrum De Kom in Nieuwegein en sinds enkele jaren ook in Rotterdam. Hij werkt nu bij MC Noord en geeft les op verschillende scholen in de wijk. Uitvoerend speelt hij veel met Roffa Foli.

Julius Schulz (MC Noord) is slagwerkdocent. Hij is als pop- en jazzdrummer afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Hij heeft 15 jaar les gegeven op verschillende muziekscholen. De laatste zes jaar heeft hij o.a. als drumleraar voor de SKVR gewerkt en heeft daar veel ervaring op gedaan in het lesgeven aan kinderen. Hij weet raad met zowel beginners als gevorderden en heeft aandacht voor hippe ritmes, spetterende fills, slagtechniek en soleren. Hij speelt zelf in enkele jazz formaties, waaronder de Windmill Bigband.

Doesjka Szegedi is theatermaker en theaterdocent. Ze heeft ervaring in het werken met kinderen en jongeren en werkte o.a. voor Stichting Activiteiten Buiten Schooltijd, SKVR, Jeugdtheaterhuis Zuid- Holland en als docent op het Ashram College.

Regina Magnus is choreograaf, performer en docent dans. Onder de naam Cordua & Magnus maakt ze voorstellingen voor kinderen. De voorstellingen zijn een mix van dans, theater, poppenspel en schaduwspel. Ze organiseert discipline overschrijdende projecten, die dans en beeldende kunst met elkaar in verbinding brengen en is werkzaam als dansdocent.

Lorenzo Elstak is jongerenwerker, performer en dansdocent. Op 16-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met breakdance. Door zijn tricks en acrobatiek kwam hij al snel terecht bij de breakdanceformatie Groove Kings. Met deze groep bereikte hij in 2008 de finale van Holland's Got Talent. Hij staat open voor meerdere dansstijlen zoals modern, modern jazz en streetdance. Dit heeft geleid tot het dansen van shows voor artiesten zoals Gerard Joling en Patricia Paay. Verder verzorgde hij de openingsact van de Dino Show en danst hij in de theatershow Hong The Show. Naast het zelf performen geeft hij les aan kinderen en jongeren.

Andrée van den Berg is rekwisiteur, decorontwerper en art director. Ze studeerde af aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Ze werkte mee aan verschillende grote theaterproducties waar ze de props voor diverse musicals en theaterproducties verzorgde o.a. voor: Les Miserables, de Drie Musketiers, Belle en het Beest, André van Duin, Hans Klok en De Kleine Zeemeermin. Daarnaast is ze box office manager voor verschillende grote festivals.

Fenna Stapel is setdresser, rekwisiteur en art director voor met name film en tv (o.a. Where the road runs out, Snackbar, Swchwrm, Hemel) maar ook voor theater (Glasliefde). Ze studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Als docent werkte ze voor Kunst in de Klas (KiK) en de SKVR en deed ze verschillende beeldende projecten met kinderen.

Veronique Kaijser is kostuumontwerper, docent en ondernemer. Ze studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling textiele vormgeving. Ze deed diverse kostuumopdrachten voor theater, waaronder jeugdtheater Pats in Leiden en tot op heden voor jeugdtheaterschool Dordrecht. Ze is eigenaar van ‘Met Zonder Jas’ en maakt van retro, recycle stoffen eigenzinnige kinderkleding. Ook werkt ze als brede schoolmedewerker/vakkracht op diverse basisscholen in Rotterdam via Beware Brede School. Ze geeft creatieve vakken zoals handvaardigheid, techniek en drama en werkt met kinderen van groep 1 tot en met groep 8.